Origami világnapok - 2021. november 6.

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Origami világnapok - 2021. november 6.

ORIGAMI VILÁGNAPOK
2021. november 6.

Origami Világnapok

A világnapok keretében az idén találkozót rendezünk a dunaújvárosi Magyar Papírmúzeumban november 6-án 9-16 óráig. A múzeum több mint 1.000 m2-n mutatja be a papírkészítést, a papírmalom működését, gyönyörű okleveleket, érdekes csokipapírokat és még wc papír gyűjtemény is látható.

Program:

9 órakor részt veszünk a múzeum új időszaki kiállításának megnyitóján. A tárlat folyóiratok első kiadott példányából készült.

9.30-tól hajtogatunk a múzeumba érkezőkkel és persze saját örömünkre. A múzeumban 5 évvel ezelőtt készítettünk néhány nagy origamit és a papír henger azóta is várja, hogy tovább hajtogassuk. Akinek van kedve készíthet óriás hajtogatást 180 x 180 cm-es papírból.

14.00 Zsebe József bemutatja az októberben megjelent Papírforma 2. kötetét, amiből majd vásárolni is lehet a helyszínen. A könyv ára 6.300 Ft Az első és második kötet együtt kedvezménnyel 7.500 Ft.

Hír a programról: https://dunaujvaros.com/hirek/202111/folyoiratmustra_origami_es_nyilt_na...
A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg és így ezen a napon, a múzeum látogatása ingyenes. A pontos helyszín: 2400 Dunaújváros, Papírgyári út 42-46. A múzeum a papírgyár területének egy része a város külterületén. Aki vonattal, vagy busszal érkezik kérjük jelezze és megszervezzük a kihozatalt!

A rendezvény az aktuális járványügyi szabályok betartása szerint látogatható.

Képek a rendezvényről...

Játékkategória: 
origami
Kapcsolódó linkek a Játékházban: