Beszámoló a 11. Prágai Nemzetközi Origami Találkozóról

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Beszámoló a 11. Prágai Nemzetközi Origami Találkozóról

Rendszeresen kapunk meghívót Prágából, az ottani origami találkozóra, de Magyarországról talán még senki nem vett részt. Idén - szakítva a hagyományokkal :) - felkerekedtem, hogy megnézzem, mit hogy csinálnak Katkáék. Mint elmesélte ,ez volt az első alkalom, hogy egy prágai iskolát kértek és kaptak meg a hétvége megrendezésére, ami nagyon bevált, hiszen volt terem bőven, el lehet különíteni az órákat, a folyosón is, teremben is lehetett kiállítást berendezni. Mivel Prága bővelkedik szállás és étkezési lehetőségekben, így a szervezők csak a találkozót szervezték, mindenki olyan szállást és étkezést választott magának önállóan, amilyet akart.
Én sajnos csak a vasárnapi napon tudtam részt venni, de ez is elég volt ahhoz, hogy magával ragadjon a hangulat. Nem voltunk túl sokan, kb 50 fő, így volt idő mindenkivel beszélni a szünetekben. 3 helyszínen folyt párhuzamosan a munka, és bőven volt hely szabad hajtogatásra is, ha egyik óra témája sem kötött le valakit. A díszvendégek David Brill (UK) és Dáša Ševerová (Slovakia/Switzerland) nagyon sok jó modellel és módszertani ötlettel ajándékozták meg a résztvevőket.
Örömmel láttam, hogy lengyel barátaink is részt vettek a találkozón, Katka elmondása szerint 3 éve rendszeresen jönnek, szóval igazán nemzetközi volt a rendezvény. Az is tetszett, hogy a foglalkozások nyelve mindenhol angol volt, így nem kellett fordítást kérni senkitől, az "alap origami angolt" hamar megtanulta mindenki. :)
Remélem jövőre is résztvevője lehetek a találkozónak, és bíztatok mindenkit arra, hogy egy hosszú hétvégi programmal egybekötve nézze meg ezt a csodálatos várost!

Képek a találkozóról:
https://photos.app.goo.gl/og9HHYCrKBktXWKb7

Játékkategória: 
origami